Planificarea unei vacante in Antalya 2018

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Planificarea unei vacante in Antalya  2018 incepe odata cu lansarea primelor oferte early booking Antalya 2018. Trebuie urmarite cele mai bune oferte  Antalya 2018 , oferte unde avem cel mai bune reduceri.

Agentia de turism oltextur.ro  a  lansat deja primele oferte cu reduceri early booking Antalya. Reducerile early booking Antalia sunt semnificative. Acestea ajung la unele hoteluri si la 30 % din pretul standard. Vezi Hotel Aydinbey Gold Dreams 5*, unde pentru plecarea din data de 26.04.2018 gasim un pret incredibil: 882 euro per camera dubla. Pretul este valabil pentru 2 persoane, cazare 7 nopti cu masa ultra all inclusive, bilete de avion, taxe de aeroport, asistenta turistica, transferuri.

Pretul afisat este cat se poate de rezonabil pentru un sejur de 7 nopti ultra all inclusive.

Ei bine! Am gasit pe site-ul agentiei de turism oltextur.ro primele oferte early booking Antalya 2018.

Incep planificarea vacantei pentru Antalya 2018. Inca de aici. Achit un avans, urmand ca pana la data de 31.01.2018 sa achit diferenta la agentie.

 Planificarea unei vacante in Antalya 2018

Cum imi voi organiza vacanta 2018 in Antalya ?

Din cele 7 zile in care voi avea posibilitatea de a ma relaxa sub soarele mediteranean, imi propun ca trei zile sa mi le dedic explorarii diferitelor puncte atractive destul de intresante pentru Istoria Turca.

Incep cu orasul vechi din Antalya-Kaleici

Explorarea vechiului oras Kaleici

Conform descrierii din 1671 a exploratorului turc Evliya Celebi, orasul Antalya era ocupat in intregime de un zid de 4.400 m lungime, cu 80 de tunuri si patru porti de intrare. Interiorul micii cetati era impartit in patru cartiere (a cate 1.000 de case fiecare), accesibile prin alte 12 porti. Unul dintre cartiere era cel destinat grecilor, altul, al evreilor, unul al musulmanilor, iar unul era destinat regelui, curtii sale si al mamelucilor. Mamelucii era clasa consituita din conducatori.

La inceputul anilor 1980, vechiul oras imprejmuit de ziduri Kaleici (citadela) s-a dezvoltat intr-un ritm spectaculos. Docurile vechi s-au mutat la Setur, la 10 km vest, iar vechiul port s-a transformat intr-un splendit port modern, pe cheiurile sale de rasarind restaurante. La capatul vestic se afla un amfiteatru mic, modern folosit in timpul verii pentru spectacole live. Deasupra orasului vechi troneaza un labirint de strazi inguste si vechi conace otomane. Unele dintre ele au fost transformate in magazine de covoare (turcesti, bineintelses), restaurante, pensiuni.

Cea mai interesanta, pare a fi  vechea zona rezidentiala, un labirint de strazi si alei micute, pavate cu piatra. Inaintand putin catre zona de iesire din vechiul oras , spre dreapta, vom intalni un minaret. Este tot ce a ramas din Kesik Minare Cami (Moscheea Minaretului Retezat), distrusa intr-un incediu in anul 1851. Putin mai departe, se afla Sunainan Kirac (Poarta lui Hadrian).

Poarta este sub forma unui arc de marmura maiestos, construita cu ocazia unei vizite a Imparatului Hadrian in anul 130 d.Hr.

Un alt obiectiv important in Kaleici: Turnul cu Ceas.

Turnul cu Ceas se afla in Piata Kalekapisi. De aici se deschid privelesti minunate asupra vechiului oras, in care predomina acoperisurile sale colorate si portul plin de forfota aglomeratiei specifice unei astfel de zone de agrement si distractie.

A doua zi, urmeaza vizitarea vechiului oras, cosntruit printre ruinel antice-Side. Vom avea parte de o hoinareala comoda.

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print