Fethiye – paradisul turcesc

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Fethiye Fethiye, o statiune estivala de pe coasta turca, care da un nou inteles sintagmelor ape turcoaz, plaje frumoase si insule exotice din regiunea Marii Egee. Un adevarat paradis de vacanta, cu o natura uimitoare, inca nedescoperita de catre turistii romani.
Fethiye este o adevarata provocare pentru turistii iubitori de frumos, de locuri salbatice.
Din surse istorice, Fethiye, cunoscut si ca Telemessos, a fost construit inca din secolul al V-lea i.Hr.
Mai mult decat atat, Fethiye a fost, de asemenea, considerat un centru al profetiei, unul dintre orasele cele mai cultivate din perioadele romana si bizantina.

Ce ne ofera Fethiye?

Fethyie, superbul cartier al provinciei Mugla, ofera oaspetilor sai un climat tipic mediteranean, o vreme calda si uscata in timpul verii si ploioasa in timpul iernii. Mai mult decat atat, orasul ofera cele mai frumoase vacante estivale, multe optiuni pentru petrecerea timpului liber in magnificele statiuni de vacanta, dar si o mare varietate de mosteniri culturale. Zborul cu parapanta si scufundarile sunt cele mai populare sporturi practicate in aceasta parte a coastei turce.
Orasul vechi este aproape un muzeu in aer liber unde gasim laolalta monumente istorice si situri arheologice care fascineaza vizitatorii cu frumusetile sale naturale.

Nu ratati sansa de a explora acest colt de paradis de pe pamant.

fethyie 3

Atractii in Fethyie

Oludeniz, este o locatie superba, unde veti intalni, probabil o imbinare perfecta a calmului desavarsit a unei vacante de vara asternut pe o plaja de nisip alb.
Mai mult decat atat, copacii de pin populeaza intreaga zona din Oludeniz, imprastiind un parfum proaspat peste intreg orasul.

Valea Butterfly situata la poalele Muntelui Babadag, este o alta atractie din Fethyie. Site-ul este un domeniu natural bine conservat, cu o mare varietate de animale salbatice. Acesta este una dintre cele mai populare locuri pe care turistii doresc sa le viziteze in timpul unui sejur in Fethyie.

Vizitati cele 12 insule din apropierea Oludeniz, prin excursiile organizate de catre agentiile locale cu barca, avand astfel posibilitatea de a descoperi multe locatii istorice importante , cum ar fi orasul antic Lydas, Kizilada, Delikli Ada si Yassicalar.

fethyie 2

Gocek, cu marina sa fermecatoare ofera un peisaj frumos, plin de iahturi, restaurante si centre comerciale situate de-a lungul portului de agrement.

Calis este habitatul perfect pentru broastele testoase Caretta Caretta, dar si locul unde gasim o plaja lunga de nisip de aproximativ 4 kilometri de nisip peste care seara vine cu fermecatoare  apusuri de soare.

Intre noi, fie vorba, Fethiye este cel mai potrivit loc pentru a va bucura in timpul unei vacante de o mare cu adevarat albastra, unde soarele starluceste tot timpul, iar peisajele naturale sunt uimitoare.
Cazari in Fethyie

Exista numeroase posibilitati de cazare in Fethyie, de la hoteluri de 3 stele la cele clasificate la cinci stele, pensiuni sau vile de vacanta.
Pentru mai multe informatii legate de cazari in Fethyie, click aici.

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print