Bodrum, orasul lui Herodot

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Bodrum este situat pe o peninsula  orientata spre insula Kos. La fel ca si Halikarnas, acesta a fost orasul lui Herodot (aproximativ 485-425 I.Hr.).
Nu cu mul timp in urma, Bodrum era doar un mic sat de pescari, cunoscut pentru scufundatorii dupa buretii de mare. Astazi, acesta a devenit centrul de iahting al Turciei si continua traditia sa straveche de nave, specializandu-se in iahturi elegante, de lux.
Bodrum cu ale sale frumuseti naturale, golfuri magnifice si hoteluri de lux a devenit paradisul vacantelor de divertisment din peninsula.
Castelul Bodrum, construit de Cavalerii Sf. Ioan, a devenit un simbol al peninsulei, in prezent Muzeul de Arheologie Subacvatica Bodrum.
Orasul este o excelenta baza de organizare a unor excursii cu vaporul, iar pentru cei fara experienta le sugeram sa apeleze la serviciile unui birou de turism din zona portului care va indruma pentru inchirierea unei barci. Dintre toate satele turistice insirate de-a lungul litoralului si ale golfuletelor din Bodrum, Gumbet, Bitez, Ortakent, Aspat, de  departe, Yalikavak se detaseaza fata de celalalte prin atmosfera sa relaxanta,situat in coltul de nord-vest a peninsulei Bodrum, la 18 km de Bodrum, fiind considerat St. Tropez-ul din Bodrum. Portul de iahturi din Yalikavak, plajele din nisip, nu foarte aglomerate, restaurantele unde va puteti bucura de o bautura rece si o masa completa, impresioneaza  prin combinatia sa de farmec traditional atragator si un sentiment de recunoastere a importantei tipurilor de confort contemporan dorite de turisti in timpul sejurului lor .Exista numeroase hoteluri in Bodrum de la 3 la 5 stele care va pot oferi o vacanta in Bodrum, in functie de bugetul  alocat de fiecare familie. In aceasta perioada gasiti vacante cu reduceri early booking in Bodrum, pretul unui sejur de 7 nopti cu avion charter Bodrum, porneste de la 427 euro/persoana, preturi valabile pentru rezervari pana la data de 28 februarie 2013. Beneficiati de reducerile early booking pentru a face importante reduceri in bugetul familiei voastre.

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print